بلندیان ضمن تذکر بابت سوءاستفاده از امضاهای طلایی در سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، گفت: در مواردی که برای ارائه خدمت به مردم، مسیر قانونی ایجاد نشده است و عمدتاً منتهی به ورود متقاضیان به مسیرهای غیرقانونی و تخلفات میشود، ضروری است دولت به وظیفه خود مبنی بر تسهیلگری و ایجاد سازوکار مناسب در اینگونه موضوعات عمل نماید.
محمد مهدی بلندیان در دیدار با رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریها ضمن تبریک ایام فرخنده ماه شعبان و بوِیژه میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان و همچنین میلاد باسعادت حضرت صاحب الزمان (ع) گفت: به تعبیر برخی از علمای بزرگ، انقلاب اسلامی ظهور صغری و زمینه ساز ظهور و خروج کبری حضرت صاحب الزمان (عج) است. کما اینکه امام راحل (ره) و بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در عبارتی فرمودند: انقلاب ما نقطه شروع انقلاب بزرگان جهان اسلام به پرچم حضرت حجت (عج) است و انشاءالله خداوند متعال به همه مسلمانان و جهانیان منت نهد و ظهور فرجش را در عصر حاضر قرار دهد.
سرپرست معاونت سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور در این دیدار ضمن تذکر بابت سوءاستفاده از امضاهای طلایی در سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور افزود: در مواردی که برای ارائه خدمت به مردم، مسیر قانونی ایجاد نشده است و عمدتاً منتهی به ورود متقاضیان به مسیرهای غیرقانونی و تخلفات میشود، ضروری است دولت (وزارت کشور) به وظیفه خود مبنی بر تسهیلگری و ایجاد سازوکار مناسب در اینگونه موضوعات عمل نموده و مسیر غیرقانونی استفاده مردم از خدمات را به راه درست و قانونی تغییر دهد. ضمن آنکه حیاط خلوتهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، منشأ وقوع بسیاری از تخلفات و جرائم است.
وی در ادامه در خصوص وضعیت نیروی انسانی آن سازمان اظهار داشت: از مشکلات اصلی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، فقد نیروی کارشناسی قوی در آن مجموعه است که بتواند این مسئولیت خطیر را انجام دهد. به عبارت دیگر آن مجموعه بدنه کارشناسی خسته و بیانگیزهای دارد که با اخذ استراتژی مناسب میتوان آن را اصلاح نمود.
بلندیان با اشاره به رویکرد سازمان بازرسی کل کشور درخصوص شهرداریها افزود: انتظار سازمان بازرسی همان عمل به منویات و توقع مقام معظم رهبری است که عنوان فرمودند: شهرداری به عنوان سازمانی که سروکارش با مردم است، باید روح خدمتگزاری و اخلاص را بیش از جاهای دیگر داشته باشد.
بلندیان خاطر نشان کرد: شهرداری در سطوح مختلفی با مردم در ارتباط است؛ سطح خدمات به مردم، سطح حفظ و توسعه فضاهای عمومی شهری از جمله فضای سبز و محیط زیست شهری ، سطح فرهنگ و… جدای از این سطوح سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور باید به 3 مؤلفه توجه ویژه مبذول دارد؛ اول مبارزه با فساد در سیستم شهرداری و بافت مدیران شهری؛ دوم ارتقاء سطح علمی اداره شهری؛ سوم همکاری با سایر دستگاهها از جمله دستگاه های نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور.
وی با اشاره به اینکه تصمیمات سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور بهطور عمده بر جامعه شهری و روستایی اثرگذار است، اعلام داشت:بالغ بر1400 شهرداری و قریب 37 هزار دهیاری مترصد تصمیمات، اقدامات و عملکرد آن سازمان محسوب میشوند.
بلندیان در پایان از باب نظارت بر حسن جریان امور اظهار کرد: تکلیف سازمان بازرسی کل کشور بهعنوان عالیترین نهاد نظارتی کشور به سازمان شهرداریها و دهیاریها اصلاح نگرش در ارائه خدمات به مردم با بازنگری اصولی در اعتمادسازی شهروندان به نظام تصمیمگیری در سطح شهرداریها ودهیاریها است که منجر به افزایش سرمایه اجتماعی خواهد شد. مردم از ثبت احوال تا آرامستان با مجموعه وزارت کشور سروکار دارند.
سرپرست معاونت نظارت و بازرسی امور سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه اصلاح نگرش در ارائه خدمات به مردم منجر به افزایش سرمایه اجتماعی میشود، گفت: مطالبه اصلی سازمان بازرسی کل کشور از سازمان شهرداریها و دهیاریها افزایش نقش نظارتی آن سازمان در کشور است. نظارت عالیه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور میتواند حجم عظیمی از مسائل و مشکلات مردم در شهرها و روستاها را با ابزارهایی ازجمله ایجاد یا تغییر در سازوکارها مرتفع کند.
در ابتدای این دیدار محمودرضا مهرورز بازرسکل امور وزارت کشور و شهرداریها ضمن بیان آخرین وضعیت برنامههای بازرسی از سازمان شهرداریها و دهیاریها به نظام پیشنهادهای هیاتهای بازرسی و نتایج اجرای این پیشنهادات در این سازمان پرداخت و در ادامه مهدی سلیمی، رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گزارشی از آخرین وضعیت و اقدامات صورتگرفته توسط آن مجموعه ارائه نمود.